Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Mar. 2022

Mladi z manj priložnostmi na mladinski izmenjavi »Izzovi prihodnost«

V okviru projekta »Izzovi prihodnost«, financiranega s strani nacionalne agencije MOVIT (program ERASMUS+), je Zavod Voluntariat skupaj z ZPM Moste Polje, Društvom Amigos de Europa iz Španije in organizacijo Helix iz Grčije, zasnoval program za izvedbo treh mladinskih izmenjav v vseh treh partnerskih državah za mlade z manj priložnostmi.

Prva mladinska izmenjava se je odvila med 5. in 11. marcem 2022 v počitniškem domu ZPM Moste Polje v Kranjski gori. Udeležilo se je je 24 mladih med 14 in 16 let, in štirih mentorjev. Preko izkustvenega učenja so se spoznavali z ekološkimi, multikulturnimi in tehnološkimi tematikami. Izmenjali so tudi svoje misli o globalnih izzivih. Skupaj smo našli in pripravili smernice, ki jim bodo pomagale širiti pozitivne načine za premagovanje strahov in implementacijo novih načinov reševanja negativnih izzivov prihodnosti. Glavni cilj izmenjave je bil implementacija metod v domačem okolju, začenši v lokalni šoli.

Mladinska izmenjava je potekala v izvedbi in pod mentorstvom ZPM Moste Polje.

Vir: Zavod Voluntariat

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

29262

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino