Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Nov. 2018

Mladi za mir

Med 14. in 18. novembrom je v Berlinu potekala mednarodna konferenca “Youth for peace” v luči 100. obletnice konca prve svetovne vojne. Na konferenci, ki jo je organizirala Franco-German Youth office pod pokroviteljstvom predsednika zvezne republike Nemčije, Walterja Steimajerja in Francoskega predsednika Emmanuela Macrona, sta kot udeleženca prisostvovala tudi člana Mladega foruma, Nadja Emeršič ter Patrik Bole.

Dogodek, ki je združeval mlade iz več kot petdesetih držav, je bil namenjen oblikovanju idej za spodbujanje in krepitev svetovnega miru, ki so bile na koncu predstavljene in v knjižni obliki predane obema predsednikoma. Nadja in Patrik sta konferenco opisala kot svojevrstno, saj sta imela priložnost, da sta ob boku odprto-mislečih mladih sodelovala pri pogovorih o miru v Evropi in v svetu. Predvsem je bilo zanimivo opazovati iskren in sproščen pogovor o možnih rešitvah med mladimi, ki prihajajo iz medseboj konfliktnih držav.

Ob zaključku dogodka je v Deutscher Bundestagu potekala komemoracija posvečena žrtvam vsem vojn in totalitarnih sistemov, ki se je je prav tako udeležila delegacija mladih iz omenjene konference. Skupaj z veteranskimi organizacijami in francosko-nemskim političnim vrhom so se spomnili vseh tistih, ki so se borili za svojo zemljo in domovino. Izjemen pomen temu dogodku pa je dajalo predvsem dejstvo, da ga je skupno obeležil politični vrh držav, ki imata za seboj dolgo zgodovino vojskovanja in konfliktov, s širjenjem sporočila, da je tudi konflikte možno preseči s sodelovanjem.  

Vir: Mladi forum SD

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

38482

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino