Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Mar. 2019

Mladi za trajnostno družbo

Med 11. in 15.3.2019 so se trije mladi pod okriljem Društva za razvijanje prostovoljnega dela udeležili 3-dnevne delavnice v okviru Erasmus+ KA3 projekta Delavnica za trajnostno družbo (A Workshop for a Sustainable Society).

V ta namen so odpotovali v južno italjansko mestece Molfetta, kjer je na delavnici sodelovalo približno 40 mladih iz Italije, Španije, Makedonije, Srbije, Latvije, Portugalske, Slovaške, Litve, Turčije in, seveda, Slovenije. Glavni cilj projekta je bil spodbujanje sodelovanja mladih v demokratičnih aktivnostih EU, vsebina projekta pa se je osredotočala predvsem na programe in strategije za mlade v evropski politični sferi (in širše, saj so bili nekateri udeleženci iz držav, ki niso članice EU).

Po uvodnih spoznavnih aktivnostih in izraženih pričakovanjih udeležencev za prihodnjih nekaj dni, se je delavnica pričela z razpravo o glavnih evropskih strategijah na področju mladine in predstavitvijo petih glavnih »stebrov«, na katere se le-te osredotočajo. Ta glavna vsebinska področja so: izobrazba, socialna vključenost, aktivno državljanstvo, brezposelnost in okoljsko varstvo. Na podlagi tega so se udeleženci razdelili v eno izmed teh petih skupin in vsaka od njih se je 2 dni ukvarjala z problematiko dotičnega področja. Prvi dan so z metodologijo "problemskega drevesa" identificirali vzroke in posledice za trenutno situacijo, drugi dan pa iskali rešitve za ugotovljene probleme in sestavili "drevo rešitev". Zadnji dan delavnice je minil v znamenju predstavitev ugotovljenih izsledkov. Udeleženci projekta so se predstavili tudi v občinskem zboru pred županom Molfette in nekaterimi lokalnimi politiki, ki so na koncu izrazili pohvale in podporo za izpeljane aktivnosti projekta.

Projekt je namenjen podpori mednarodnega sodelovanja in povezovanja, deljenju lastnih izkušenj udeležencev o dotični tematiki ter prenosu dobrih praks. Udeleženci so na delavnici pridobili nova znanja, nova poznanstva in uporabne kompetence.

Vir in foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

25294

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino