Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Dec. 2018

Mladi za višje plače

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) in Konfederacija sindikatov Slovenije Pergam v sredo, 5. decembra 2018, organizirata protestni shod Skupaj za višje plače!, kjer se bodo mladi (dijaki, štdentje, brezposleni in prekarne delavke_ci) ter predstavniki Sindikata Mladi plus zavzemali za dostojno zaposlovanje mladih.

Zadnja leta govorimo o izjemni rasti gospodarski rasti, čemur pa niso nujno sledile tudi plače delavk in delavcev, ki pomembno prispevajo k  gospodarski rast. Največkrat ste slabo plačani prav mladi, velikokrat na podlagi argumentov, da mladi nimate dovolj znanja in ustreznih kompetenc. Tako ste prisiljeni sprejeti slabše plačilo in neustrezne delovne pogoje, obenem pa ste mladi tisti, ki (največkrat) delate v atipičnih zaposlitvah (izmensko, nočno delo) in v prekarnih, negotovih in nestabilnih oblikah dela.

Povišanje plač, ohranitev kolektivnih pogodb in plačano pripravništvo se tičeta tudi tebe, zato se v sredo, 5. decembra, pridruži Sindikatu Mladi plus in boju za izboljšanje položaja mladih na trgu delu.

Več

Vir: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

66407

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino