Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Jul. 2022

Mladi zmaji iščejo 2 sodelavca za področje psihosocialnega svetovanja

Ljubezen do mladih in skrb za prihodnost mladih generacij je povezovalna nit v kolektivu Mladih zmajev in gonilo za oblikovanje novih programov. Veliko energije so usmerili v psihosocialno podporo mladim, ki je ključnega pomena v času epidemije, ko tudi mladi doživljajo večje stiske. Podporo jim nudijo preko številnih kanalov – telefonsko, preko Zoom-a, v Facebook klepetalnici, preko digitalnega mladinskega centra DigiMC, še vedno pa najraje v mladinskih centrih. Posebno podporo namenjajo mladinskim delavcem v Mreži mladinskih centrov Ljubljana, saj se se pri svojem delu čedalje pogosteje srečujejo s težjo problematiko npr. rizična vedenja mladih, duševne stiske, nasilje v družini, zlorabe. Najboljše načine delovanja za mlade iščejo preko intervizijskih srečanj, individualnih pogovorov ali obiskov v mladinskih centrih. Za mlade izdelajo načrte pomoči in po potrebi vključijo tudi vladne in nevladne organizacije. To terja znanje, energijo in predanost.

Iščejo dve strokovni, organizirani, dinamični in energični osebi, ki bosta pomagali uresničevati vizijo in nadaljevati razvoj programa psihosocialne podpore, ki so jo pričeli pisati leta 2019. Ponujajo redno zaposlitev in dinamično delo. Želijo si osebi, ki bosta prevzeli področje s predanostjo in nadaljevali že vzpostavljen program v smeri razvoja novih storitev in novih povezovanj, v dobro mladih v Mestni občini Ljubljana. Pri Mladih zmajih jim največ pomenijo odnosi, zaupanje, spoštovanje, pripadnost in medsebojna podpora. Od novih sodelavcev pričakujejo pripravljenost za timsko delo, pozitivno naravnanost, samoiniciativnost, ambicioznost, inovativnost, zanesljivost, fleksibilnost in ustvarjalno reševanje problemov. Za jih je odnos izhodišče kakovostnega dela in navdihujočih sodelovanj. Njihovo vodilo je, da so vedno na voljo mladim v mestu.

Skupaj naredimo več in bolje.

Če vas je njihov nagovor za resno in dolgoročno delo nagovoril in želite soustvarjati z njimi z vašim znanjem in energijo ter izpolnjujete vse pogoje razpisa, ki so navedeni v nadaljevanju, jim na e-naslov: razpis@mladizmaji.si, do vključno 16. 8. 2022, pošljite svojo vlogo z dokazili in motivacijsko pismo.

Več informacij o delovnih mestih najdete na spletni strani.

Vir: Mladi Zmaji

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

10281

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino