Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Oct. 2021

Mladim glasbenikom naproti ali »popotovanje od vadnice do koncerta«

Center mladih Koper (CMK) je namenjen kreativnemu preživljanju prostega časa mladih ter izvajanju izobraževalnih in razvedrilnih projektov od mladih za mlade.

Glasbena ustvarjalnost je v centru doma že skoraj od odprtja naprej, saj se je prva vadnica vzpostavila že kmalu po vzpostavitvi CMK-ja, v letu 2018 pa je sledilo odprtje glasbenega studia. Zaradi vse večjega povpraševanja po prostorih za glasbene vaje, se je ob načrtovanju četrtnega mladinskega centra na Markovcu umestilo dve vadnici. Mladi glasbeni ustvarjalci tako lahko v bivšem zaklonišču Ceste na Markovec 65/a najdejo kar dve polno opremljeni vadnici, ki sta jim na voljo brezplačno.

Po tem, ko mladi svoje komade izpilijo v vadbenih prostorih, je naslednja postojanka CMK na Gregoričevi 4 v Kopru. Tam namreč domuje CMK studio, pri načrtovanju katerega je sodeloval producent Andrea Flego. Studio se ponaša z vrhunsko opremo, ki se ni sramovala niti gostov, kot so Zmelkoow in Hamo & tribute 2 love. CMK studio je mladim, neuveljavljenim bandom na voljo brezplačno.

Zadnja postojanka je seveda »v živo«. Vsaka glasbena skupina je lepo vabljena, da predstavi svoj repertoar na koncertu, kar omogoča CMK-jeva dvorana na Gregorčičevi 4, ki je opremljena z odrom, lučmi ter ozvočenjem. Celostna podpora mladim bandom tako pomaga na njihovi prostočasni ali karierni poti, da brez večjih vložkov pridejo do kvalitenih glasbenih izdelkov in odprtih možnosti do drugih prizorišč širom Slovenije in širše.

Mlade glasbene skupine so skozi vse leto dobrodošle, da se oglasijo v njihovih prostorih ali jim pišejo na info@mladi-koper.si.
Za lažjo predstavo lepo vabijo k ogledu priloženih video posnetkov, v katerih sta se na CMK popotovanje »od vadnice do koncerta« podali obalna skupina Zmelkoow in skupina Hamo &Tribute 2 love.

Posnetka si lahko ogledate na naslednih povezavah:

Video 1

Video 2

Vir: Center mladih Koper

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

65741

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino