Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Mar. 2022

Mladim je mar za okolje

V začetku marca je v prostorih MC Patriota potekala »Izmenjevalnica – osvežilnica«, ki so jo v sklopu Erasmus+ mednarodnega tečaja usposabljanja »Get eco, stay friendly«, organizirale in izvedle predstavnice Mladinskega centra Dravinjske doline (MCDD). Namen dogodka je bila ponovna uporaba oblačil, knjig in ostalih stvari, ki bi jih sicer zavrgli. Obiskovalci in obiskovalke so vse našteto izmenjavale in s tem prispevale k varovanju okolja in trajnosti. V sklopu dogodka pa je potekala tudi delavnica šivanja, kjer so gostiteljice prisotnim pokazale, kako se lahko iz rabljenega blaga izdela preproste in uporabne stvari, kot so mošnjički, obeski za ključe, sponke za lase in podobno.

Predstavnice MCDD so o dogodku zapisale: »Z dogodkom smo želele doseči, da se zmanjša količina zavrženih stvari in posledično tudi masivna potrošnja. Mlade in druge generacije želimo spodbuditi k bolj ekološkemu načinu življenja.«

Vir: MCDD

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

11578

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino