Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Jul. 2020

Mladinska filmska delavnica mlade uči osnov video produkcije

Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina je v sodelovanju z Društvom zaveznikov mehkega pristanka Krško – Luksuz produkcija izvedlo dvo-dnevno mladinsko filmsko delavnico, ki je bila namenjena vsem mladim, željnim novih znanj na področju filmske in video produkcije.

Udeleženci in udeleženke so se na delavnici učili osnov filmskega jezika, uporabe video kamere in računalniške montaže. Razdelili so se v manjše skupine, v katerih so posneli kratke filme na osnovi njihovih idej. Tako so dobili priložnost, da se preizkusijo kot scenaristi, režiserji, snemalci slike, snemalci zvoka, boom operaterji, scenografi, kostumografi, igralci in montažerji.

»Dva dneva sta minila hitro, vendar sta nam pustila lepe spomine na Ajdovščino, MKC Hišo Mladih in ustvarjalni proces, ki smo ga doživeli pri sodelovanju z udeleženci in udeleženkami delavnice. Udeleženci in udeleženke so bili polni energije in željni, da bi čim bolj spoznali film in njegova orodja. Kot rezultat njihovega trdega dela sta v dveh dneh nastala 2 kratka filma: kratki igrani film Zamujanje in Making-of delavnice. Kratki film Zamujanje pripoveduje zgodbo o dveh deklicah, izgubljenih v MKC Hiša mladih. Kot so povedali udeleženci, ta zgodba temelji na njihovih življenjskih izkušnjah. Z veseljem smo sodelovali s tako motivirano in predano ekipo in z veseljem se bomo vrnili v Ajdovščino.« je o delavnici zapisala mentorica delavnice, Aliaksandra Ihnatovich.

Vir in foto: MKC Hiša mladih Ajdovščina

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

44174

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino