Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 May 2020

Mladinska humanitarna akcija Od ljudi za ljudi

Na žalost trenutno živimo v takih razmerah, ki marsikateri osebi še dodatno otežuje vsakdanjik. Zato se je nekaj mladinskih organizacij in organizacij za mlade povezalo v skupni akciji zbiranja pomoči za tiste, ki jo najbolj potrebujejo ali pa so v veliki meri izpostavljeni negativnim posledicam virusa, ki se širi med nami. Naprošajo vas, da v svojih omarah poiščete stvari, ki jih ne potrebujete več pa so še vedno uporabne.

Kaj zbirajo?

 • Oblačila, spodnje perilo, nogavice in obutev - ženska in moška, zimska in poletna. Oblačila ne smejo imeti lukenj in morajo biti nujno sveže oprana, obutev naj bo v dobrem stanju,
 • posteljnine, odeje, brisače - prav tako sveže oprano,
 • pribor za enkratno uporabo in osebno higieno - npr. higienski vložki, pena za britje, britvice, vodica po britju, tuš gel, hanzaplast, krema za obraz,...
 • zaščitne maske in razkužilna sredstva.

Kako poteka akcija?

Zbiranje bodo izvedli v dveh terminih in sicer v petek, 8. 5. in v soboto, 9. 5. po vsej Sloveniji! Za prijavo na določen termin in izvedbo se pozanimajte pri spodnjih organizacijah:

 • Klub Ormoških Študentov: prijavite se lahko na elektronski naslov klubkos@gmail.com ali na telefonsko številko 051 268 052 (Miha Kolmančič, Središče ob Dravi), 041 955 511 (Miha Magdič, Sveti Tomaž) ali 040 176 589 (Sara Lah, Ormož).
 • Celjski Mladinski Center: Celjski mladinski center, Mariborska 2, 3000 Celje. Zbirajo v petek 8.5. saj ob sobotah ne obratujejo. Obvezna prijava na info@mc-celje.si, kjer prejmete vse nadaljnje informacije.
 • Prleški študentski klub: zbiranje oblačil pred njihovim sedežem na naslovu Prešernova ulica 25, 9240 Ljutomer. Možna oddaja tako v petek, kot tudi soboto.
 • Študentsko - mladinski klub Klinka: prijavite se na e-pošta: mstrakl20@gmail.com ali na telefonsko številko 041 397 664 (Mitja Štrakl) in prejeli boste vse informacije.
 • Klub ptujskih študentov: pred pisarno Kluba ptujskih študentov, Jadranska ulica 17, 2250 Ptuj. Možna oddaja od 8.-10. maja. Postavljen bo zabojnik, tako da niste časovno omejeni.
 • Klub Koroških Študentov: zbirna točka bo v KMKC Kompleks (Čečovje 5, Ravne na Koroškem), v petek od 16h do 18h ter v soboto od 10h do 12h.
 • Mladinski Svet Domžale: Domžalski dom (bivša knjižnica) na Ljubljanski 58. Vse informacije najdete na njihovi FB strani.
 • Klub mariborskih študentov: za ŠTUK-om (Gosposvetska cesta 83) na Študentskem kampusu bosta nastavljena zabojnika, kamor boste lahko oddali svoja oblačila in ostale potrebščine.

Izredno hvaležni bodo za vsakršno pomoč. Vse zbrane potrebščine bodo podarili nevladnim organizacijam, ki se, še posebej v teh razmerah, trudijo, da socialno izključeni niso pozabljeni in da je za njih v najboljši moči poskrbljeno.

Vse informacije najdete tukaj.

Vir in foto: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

29956

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino