Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Mar. 2020

Mladinska izmenjava "Lahko sem prostovoljec"

Predstavniki Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto so se udeležili mladinske izmenjave Erasmus+ "I can Volunteer", ki je potekala v mestu Forli, v Italiji, od 4.2. do 12.2.2020. Mladinska izmenjava je potekala na temo volunterstva oz. prostovoljstva kot načina življenja. Mladinske izmenjave se je udeležilo 30 mladih iz 4 držav (Hrvaška, Poljska, Romunija in Slovenija).

Prvi dan so se udeleženci spoznavali med seboj in se seznanili s temo mladinske izmenjave "I Can Volunteer". Kasneje je vsak udeleženec povedal, kaj si predstavlja pod besedo prostovoljstvo in predstavil svoje izkušnje s prostovoljstvom.

V mestu Forli se nevladne organizacije nenehno trudijo in pripravljajo nove in nove projekte, s katerimi želijo v dogajanje v mestu in okolici vključiti kar čim večje število prebivalcev. Projekti, ki jih pripravljajo, so namenjeni vključevanju ranljivih skupin v lokalno okolje. V Centru Diego Fabbri tako pripravljajo tudi gledališke igre za slepe in slabovidne, gluhe in naglušne. V to vlagajo zares veliko truda, pa čeprav v mestu živi manj kot 200 ljudi z okvaro vida, toda kljub temu se dela zares ogromno na področju vključevanja ranljivih skupin.

Udeleženci so obiskali tudi nihovo Karitas ter trgovino z rabljenimi stvarmi (second hand store), kjer ves denar od prodaje namenijo za pomoč v Afriki. Izmenjavo so zaključili s predavanjem "EU solidarity corps", ki so jo predstavili prostovoljci iz Bologne.

Vir in foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

88177

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino