Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Jul. 2022

Mladinska izmenjava za mlade z manj priložnostmi »IZZOVI PRIHODNOST«

V začetku julija so se mladostniki iz ZPM Moste-Polje, v sodelovanju z Zavodom Voluntariat, odpravili na drugo mladinsko izmenjavo. Ta je potekala v okviru projekta »Izzovi prihodnost« (ERASMUS+). Poleg organizacij iz Slovenije sta v projekt vključeni tudi organizacija Helix, ki deluje v Grčiji ter društvo Amigos de Europa iz Španije, ki je bilo organizator tokratne izmenjave.

Izmenjava je potekala od 1. do 7. julija v manjšem mestecu na jugu Španije, Cazalla de la Sierra. Rdeča nit tokratne izmenjave je bila medkulturnost. Udeleženci izmenjave so spoznavali različne kulture, njihove navade, običaje. Ukvarjali so se tudi z vprašanji socialne izključenosti, razmišljali o tem, katere skupine so socialno izključene v posameznih državah, kako se ta pojav kaže, in nenazadnje razmišljali tudi o rešitvah oziroma idejah, kako naslavljati omenjene družbene probleme.

Na izmenjavi pa so udeleženci seveda spoznavali tudi novo okolje, krepili znanje angleškega jezika in se spoznavali ter družili z vrstniki iz drugih držav. Med drugim so si skupaj ogledali tudi gorovje Cerro del Hierro, opazovali fosile bitij, ki so v preteklosti bivali na omenjenem območju, značilno rastlinje ter slap. Čofotali so v reki, v mestu pa ohladitev poiskali na bazenu.

Iz tokratne izmenjave odhajajo mladostniki polni vtisov in novih znanj ter izkušenj, ki jih bodo spremljale na njihovi nadaljnji poti.

Vir: Zavod Voluntariat

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

83361

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino