Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Dec. 2018

Mladinska liga narodov

Deset mladih predstavnikov Združenja EPEKA, so. p., je med 16. in 24. novembrom 2018 sodelovalo v mladinski izmenjavi Mladinska liga narodov v vasici Agros na Cipru, kjer so mladi udeleženci iz Bolgarije, Cipra, Norveške in Slovenije, zastopali barve svoje države.

Projekt mladinske izmenjave so oblikovali z namenom ohranjanja in promoviranja ljudske kulture različnih držav, učenja o njihovi preteklosti in razbijanja stereotipov. S tem, ko so mladi spoznavali kulture drugih držav in se skupaj udeleževali nogometnih tekem, so se istočasno učili tudi solidarnosti, tolerance, spoštovanja in dialoga tam, kjer sta, tradicionalno, nacionalizem in sovraštvo med pripadniki različnih držav najbolj goreča: na nogometnih tekmah. Več

Tudi ti razmišljaš, da bi se udeležil_a mladinske izmenjave? Več o mobilnosti mladih si preberi v rubriki Mobilnost mladih, na e-Zemljevidu pa poišči organizacije v tvoji bližini in razišči priložnosti za udeležbo na mladinski izmenjavi.

Vir in foto: Združenje EPEKA

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94828

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino