Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Apr. 2020

Mladinska televizija MCH TV

Mladinski center Hrastnik je s pomočjo digitalnih orodij mladinsko delo preselil na splet. Eden izmed projektov, ki so jih razvili v času epidemije je online televizija - MCH TV, ki se predvaja v živo preko družbenega omrežja Facebook.

V sklopu MCH TV skušajo pripraviti čim več zanimivih vsebin in interaktivnih izkušenj v živo – to pomeni, da mlade gledalke in gledalce vabijo, da se vključijo v različne tematske debate in sicer tako, da sproti med prenosom v živo komentirajo in postavljajo vprašanja v Facebook komentarjih. Najbolj zanimive komentarje prikažejo na zaslonu, vprašanja pa posredujejo gostom.

Do sedaj so pripravili tri pogovore - z idejnim vodjem njihovega projekta Slovenska nota (glasbeni festival za neuveljavljene pevke in pevce), Nejcem Ašičem (več), z mladim hrastniškim DJ-em, UnibuU-jem (več) ter z olimpijskim podprvakom v kajaku na divjih vodah, Petrom Kauzerjem in njegovim očetom in trenerjem, Petrom Kauzerjem starejšim (več). Ogledi so spodbudni - samo prvi pogovor si je ogledalo že več kot 1.300 ljudi.

Prav tako ves čas vabijo vse mlade, ki jih zanimajo mediji, da se aktivno vključijo v projekt, saj je format vsebin na MCH TV popolnoma odprt. Mlade pozivajo, da prevzamejo voditeljski stolček in začnejo ustvarjati svoje vsebine za MCH televizijo, saj lahko v procesu priprave oddaje spoznajo vse elemente novinarskega dela in osvojijo potreben nabor znanj za uspešno televizijsko novinarstvo. Zaradi narave MCH TV se s tamkajšnjo osnovno šolo dogovarjajo, da bi mlade k sodelovanju povabili v sklopu izbirnega predmeta »novinarstvo«. 

V Mladinskem centru Hrastnik so tudi sicer svoje delo v glavnem preselili na splet. Srečujejo se v spletni kavarni, plešejo in ustvarjajo prek spleta, debatirajo, se bodrijo in seveda tudi zabavajo.

Vir in foto: Mladinski center Hrastnik

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26036

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino