Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Sep. 2018

Mladinske izmenjave

Predstavniki Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto (DRPD) so avgusta in septembra sodelovali na kar dveh mladinskih izmenjavah. Najprej so se udeležili mladinske izmenjave Create your own future na Norveškem, kjer so spoznavali aktivno državljanstvo in pomen aktivne vloge mladih v političnem življenju na lokalni in evropski ravni.

DRPD je šestim mladim udeležencem, ki so jih izbrali v sodelovanju z Gimnazijo Novo mesto, omogočilo, da so konec avgusta odpotovali na Ciper, kjer so sodelovali na mladinski izmenjavi Save our environment, save ourselves na temo varovanja okolja in izgradnje zelenega projekta. Udeleženci so predstavili individualne nacionalne raziskave o okoljskih problemih in dobrih praksah ter skozi različne delavnice zgradili lasten zeleni projekt, ki ga bodo uresničevali v prihajajočem letu.

V rubriki e-Zemljevid poišči organizacijo v tvoji bližini in razišči svoje priložnosti za mladinsko izmenjavo. Več o mladinskih izmenjavah si lahko prebereš tudi na spletni strani nacionalne agencije Movit.

Vir: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto
Projekta sta financirana v okviru programa Erasmus+, KU 1 – mobilnost mladih in mladinskih delavcev.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

54775

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino