Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 06 Feb. 2019

Mladinski center Idrija: »Kam je šou snih?«

Štirje dijaki in dve mentorici iz Mladinskega centra Idrija, so zadnji januarski vikend preživeli v Liechtensteinu, kjer so se v sklopu projekta LOCAL (Low Carbon Alpine Lifestyles) srečali na uvodnem vikendu, s približno 20 predstavniki partnerskih organizacij iz Slovenije, Liechtensteina in Francije.

Namen sodelovanja je spodbuditi skupine mladih, da si zamislijo in izvedejo projekt v svojem lokalnem okolju, preko njega eksperimentirajo s trajnostnim načinom življenja in zanj morebiti navdušijo tudi druge. Osrednji del srečanja je bil, poleg ozaveščanja o možnostih za način življenja s čim manjšim ogljičnim odtisom, posvečen idejni zasnovi in osnovnemu načrtu projekta, ki ga bo skupina najstnikov v letošnjem letu izvedla v domačem kraju.

MC Idrija vabi vse zainteresirane, da se jimo pridružite pri izpeljavi projekta ali se ga udeležite kot obiskovalci, ko bo v teku. Informacije o njem lahko spremljate prek spletne strani in Facebook strani Mladinskega centra Idrija.

In kaj so povedali udeleženci srečanja? Martinu (17 let) so se v spomin najbolj vtisnili »trenutki, preživeti z na novo spoznanimi prijatelji. Celoten program je bil izoblikovan zelo odprto, kar nam je puščalo polno možnosti sodelovanja ter dela po svojem okusu. Celotna realizacija projekta pa mi bo predstavljala nepozabno izkušnjo, ki jo je vredno ponoviti tudi v prihodnje!« 

Helena (27) pa pravi, da jo »je obisk srečanja motiviral, da vsak dan za pot na delovno mesto izberem avtobus namesto avtomobila«.

Vir in foto: MC Idrija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92699

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino