Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Mar. 2019

Mladinski center Idrija za življenje z nič odpadkov

Tema zimske mladinske izmenjave v Mladinskem centru Idrija je bila »zero waste«, o čemer so se pogovarjali, si ogledovali primere dobrih praks, ki jih lahko vključimo v vsakdan, in se tudi sami preizkusili v načrtovanju delavnic in izdelovanju pripomočkov, ki olajšajo način življenja z manj odpadkov. V ta namen so v MC Idrija gostili 32 mladih z Nizozemske, Slovenije, s Hrvaške, Poljske in Cipra.

Prek izzivov, ki jih je morala druščina opravljati, so spoznavali »zero waste« prakse in druge lepote v Idriji in Ljubljani. Strinjali so se, da so vrhunec izmenjave predstavljali opravljanje izzivov in raziskovanje mest ter delavnice, ki so jih pripravili drug za drugega in na katerih so si izdelali pripomočke, ki bodo pripomogle k načinu življenja s čim manj odpadki.

Udeleženci so imeli možnost prestopiti meje znanega, priložnost govoriti tuje jezike, spoznati nove prijatelje z drugih koncev Evrope, izvedeti več o njihovi domovini in kulturi ter skupaj sproščeno preživljati čas in se zabavati. Tokrat so več poudarkov namenili tudi ozaveščanju o ključnih veščinah 21. stoletja – komunikaciji, sodelovanju, kritičnemu razmišljanju in kreativnosti.

Več o vsebini in udeležencih si lahko preberete v infografiki na njihovi spletni strani. 

Če imaš željo po obisku določene države ali aktivnosti, ki bi jo na mladinski izmenjavi rad_a počel_a, te ekipa Mladinskega centra Idrija vabi, da obiščeš njihovo spletno stran, kjer najdeš obstoječe možnosti.

Vir in foto: Mladinski center Idrija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

82392

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino