Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Mar. 2020

Mladinski center Krško: "#ostanidoma, ker mi pridemo k tebi!"

V času, ko smo zaradi upoštevanja nujnih ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom, primorani omejiti osebne stike, delati od doma in so vrata Mladinskega centra Krško zaprta, so ostali brez svojega glavnega načina delovanja, ostali so brez osebnega stika z mladimi in klasičnega mladinskega dela.

Ta izziv jih je spodbudil, da se podajo na, kot pravijo, za njih precej novo področje dela z mladimi - odločili so se za digitalno mladinsko delo. Mladi so namreč v tem trenutku zelo prizadeta skupina, saj so ostali brez medsebojnega druženja, zato jim želijo z digitalnimi vsebinami krajšati čas ter jim omogočiti kvalitetne izobraževalne vsebine po katerih lahko trenutno posegajo.

Mladinski delavci so v ta namen na profilih družabnih omrežij (Facebook MC Krško in Instagram MC Krško) postali zelo aktivni in pričeli objavljati digitalne vsebine, s katerimi želijo izobraževati, zabavati ter predvsem vzbuditi zanimanje in sodelovanje mladih. Najdeš lahko objave kuharskih receptov, naredi-sam video navodila, ustvarjalne tutoriale, objave za skupinsko igranjem spletnih kvizov in igric, prenose predvajanja glasbe in filmov v živo, objavljajo igrane skeče in še mnogo več.

V kratkem pa bodo vzpostavili tudi spletne učne urice, v sklopu katerih bodo njihovimladinski delavci ponujali pomoč učencem in dijakom pri učenju različnih predmetov.

"Tako kot mediji, ki v trenutni situaciji poleg stroke, igrajo eno izmed najpomembnejših vlog, se zavedamo resnosti situacije in želimo mlajšo populacijo na ta način spodbujati k spoštovanju ukrepov, ki so nujno potrebni za nadaljnje družbeno življenje," so zapisali in vabijo: "Namesto #pridipridi te tokrat vabimo, da #ostanidoma, ker mi pridemo k tebi!"

Spremljaj njihove profile, vsak dan objavljajo zanimive vsebine.

Vir in foto: Mladinski center Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

29957

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino