Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Nov. 2020

Mladinski center Prlekije na nacionalni konferenci ob mesecu preprečevanja zasvojenosti

Mladinski delavci iz Mladinskega centra Prlekije so v začetku novembra sodelovali na 14. nacionalni konferenci  ob mesecu preprečevanja zasvojenosti, ki je bila v virtualni obliki. Naslov nacionalne konference je bil Skupaj zmoremo več – Opolnomočeni strokovnjaki – Opolnomočeni mladostniki.

Organizator konference je bil Nacionalni inštitut za javno zdravje, sodelovali pa so tudi predstavniki Ministrstva za zdravje, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Na konferenci je bilo virtualno prisotnih 356 prijavljenih. Tudi mladi iz Mladinskega centra Prlekije so z zanimanjem spremljali konferenco, saj se v času Covid 19 tudi oni soočajo z različnimi problematičnimi situacijami. Pojavilo se jim je vprašanje kateri so največji izzivi v prihodnje in ali so za to predvidena finančna sredstva. Po zagotovilih predstavnikov  ministrstev so finančna sredstva predvidena ali so že na razpolago.

Mladinski delavci iz Mladinskega centra Prlekije se bodo aktivno vključevali v črpanje teh sredstev saj želijo tudi oni veliko doprinesti k preprečevanju raznih oblik zasvojenosti. Čeprav trenutno zaradi epidemije z Covid 19 ostajajo na fizični distanci ostajajo povezani in se na vse načine ter po svojih najboljših močeh trudijo pomagati mladim iz njihovega okolja preprečevati zasvojenost.

Na nacionalni konferenci so mladi aktivno sodelovali s postavljanjem vprašanj. 14. nacionalna konferenca Skupaj zmoremo več je mladim mladinskim delavcem iz Mladinskega centra Prlekije odgovorila na veliko vprašanj in s tem pomagala pri reševanju nekaterih zagat, ki se jim pojavljajo pri delu z mladimi v današnjem času zaznamovanem z epidemijo Covid 19.

Vir: Mladinski center Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

70191

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino