Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Feb. 2019

Mladinski center Prlekije razvija turizem za mlade popotnike

Predstavnice Mladinskega centra Prlekije so se udeležile prvega posveta, glede formiranja ter povezovanja v zadrugo na področju turizma ter prijavi projekta na razpisu LAS Prlekija.

Karolina Babič iz Združenja CAAP, so. p. iz Maribora je najprej skozi predavanje predstavila osnove zadruge, direktor Prleške razvojne agencije, Goran Šoster, pa je predstavil projekt in razpis s katerim bi lahko zadruga še aktivnejše zaživela. Županja Ljutomera, mag. Olga Karba in podžupan občine, Niko Miholič, sta podprla ideje in ponudila pomoč pri ustanovitvi zadruge

Posvet in predavanje sta potekala v zgradbi Občine Ljutomer, 6. februarja ob 10. uri. Drugi posvet za vse zainteresirane pa je potekal 13. februarja ob 15. uri. Predstavnice Mladinskega centra so izpostavile njihov hostel, zavzemajo pa se tudi za obnovo kolesarskih ter pešpoti za mlade popotnike, ki vodijo mimo Mladinskega centra.

Turistom želijo ponuditi čim več možnosti za aktivnosti v njihovih krajih. Največ zanimanja je bilo za skupno spletno stran s povezavami do vseh turističnih ponudnikov, povezovanje ponudnikov v celoto, skupno trženje paketov, izdelkov, storitev. Torej tudi skupna ponudba turističnih nastanitev, ponudba kulinaričnih in domačih izdelkov, skupne predstavitve na dogodkih, sejmih ter spletna trgovina.

Mladinski center Prlekije je bil aktivno že udeležen v mednarodnem projektu turističnega kolesarstva. Trije predstavniki MC Perlekije so opravili večmesečno usposabljanje in izpite za mednarodne turistične kolesarske vodnike.  

V Mladinskem centru nudijo poleg hostla za mlade popotnike tudi samooskrbo mladim družinam ter vzpodbujajo eko turizem.


Več informacij o delovanju MC Prlekije najdete na njihovi Facebook in spletni strani.

Vir in foto: MC Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

29558

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino