Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Nov. 2020

Mladinski center Velenje uspešno izvaja aktivnosti na spletu

Mladinski center Velenje je skupaj s kulturnim klubom eMCe plac in Šaleškim študentskim klubom združil moči in za mlade pripravil več aktivnosti na spletu. Ob drugem valu so ponovno navezali stik z mladimi prek socialnih omrežij Instagram in Facebook, kjer se pogovarjajo o različnih družbeno socialnih temah, si izmenjujejo predloge kaj početi ob zapovedanih ukrepih in podobno.

Izvedli so online odprtje fotografske razstave ESE prostovoljke Leli iz Gruzije, ki jo je postavila v Galeriji eMCe placa.

Zelo dober odziv so dobili pri projektu eMCe izziv v hribih, kjer mlade spodbujajo, da so aktivni in da na ta način skrbijo za svoje psihofizično počutje in  iz različnih vrhov pošiljajo svoje fotografije. V teku je tudi tekmovanje za največje število vzponov na bližnji hrib Koželj v moški in ženski kategoriji, tudi tam je konkurenca pestra.

V projektu Bralna razpravljalnica si delijo knjižne predloge, kjer mladi izpostavijo tri svoja najljubša dela in jih na kratko opišejo. Bralni klub načrtuje tudi spletno druženje na temo poglobljenega branja.

Mladostniki imajo preko projekta eMCe pomaga trikrat na teden na voljo brezplačno psihološko svetovanje in enkrat mesečno podporno skupino za pomoč svojcem mladih oseb s težavami v duševnem zdravju

Študenti so zasnovali Pub quiz, ki je bil izjemno priljubljen v živo, tokrat pa ga bodo prvič preselili na splet, načrtujejo še večjo ozaveščevalno kampanjo v povezavi s trenutno covid situacijo, ves čas osveščajo mlade na področju ekologije in podobno.

Ponovno načrtujejo skupni projekt Neki kratkega, ki je bil zelo uspešen med prvim valom, kjer bodo nadaljevali z organiziranjem več spletnih dogodkov, tako glasbenih kot kulturnih in zabavnih.

Vir: Mladinski center Velenje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

86653

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino