Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Aug. 2022

Mladinski jezikovni tabor v Giswilu v Švici

Mladinski jezikovni tabor je bil resnično neverjeten in nepozaben. Vas zanima? Naj vam mladi iz Mladinskega centra Idrija povedo kaj več.

V prvi vrsti je bilo v Giswilu veliko nadarjenih ljudi in razburljivih dejavnosti, kar je samo po sebi odlična kombinacija. Tabor ni bil le jezikovni, ampak tudi glasbeni! Imeli smo odlično priložnost, da smo se preizkusili v igranju najrazličnejših instrumentov: od ksilofona do bobnov. Po vadbi je sledil mini koncert udeležencev. Za nekatere to ni bilo nič takega, za druge – izziv, vsi pa smo uživali v tej izkušnji.

Drugi vrhunec je bilo raziskovanje Švice. Od domačinov smo izvedeli kup zanimivosti, obiskali več mest in slikovitih znamenitosti. Kopali smo se v švicarskih jezerih, imeli piknik v gorah, poskušali lokalno hrano in imeli veliko drugih odličnih dejavnosti – to je bila popolna potopitev v lokalno kulturo.

Seveda smo z veseljem predstavili našo državo drugim udeležencem in z njimi delili čudovite stvari o Sloveniji. Medkulturna izmenjava je potekala na vseh ravneh: od igranja iger do učenja novih besed v drugih jezikih in zanimivih kulturnih večerov, ki so prinesli veliko zabave in razburljivosti.

Tudi naše preživljanje prostega časa je bilo odlično organizirano: imeli smo natrpan, a nenaporen urnik in fantastično smo se zabavali! Preživeti teden na mladinskem jezikovnem taboru v Švici se vsekakor splača, če želite pridobiti nove veščine, imeti odlično govorno vajo, preizkusiti nove dejavnosti in pridobiti ogromno pozitivnih občutij in spominov.

Vir: Mladinski center Idrija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

25186

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino