Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Oct. 2021

Mladinski natečaj ob dnevu človekovih pravic 2021: Dostop do čiste vode in sanitarne ureditve

Društvo za Združene narode za Slovenijo v sodelovanju s Platformo SLOGA vabi k sodelovanju na mladinskem natečaju ob mednarodnem dnevu človekovih pravic. Tema letošnjega natečaja je dostop do čiste vode in sanitarne ureditve.

Na natečaju lahko sodelujejo mladi stari od 12 do 29 let. Nagradni natečaj je razdeljen na dva sklopa: literarni in fotografski natečaj. 

Rok za oddajo del je 30. november 2021.

Natečaj je razdeljen na dva sklopa:

1.     literarni natečaj: omejitev dolžine eseja/razmišljanja je 400 besed;

2.     fotografski natečaj: fotografije naj bodo ločljivosti 100–250 ppi.

Prva nagrada literarnega natečaja je tablični računalnik, fotografskega natečaja pa brezžične slušalke AirPods2. Podelili bomo tudi druge praktične nagrade.

Mladi imajo pomembno vlogo pri udejanjanju človekovih pravic in ciljev trajnostnega razvoja, zato je Društvo za ZN v sodelovanju s Platformo SLOGA izbralo dostop do čiste vode ter sanitarne ureditve kot temo letošnjega natečaja. Voda v zunanjem delovanju Evropske unije je tudi ena od prednostnih nalog slovenskega predsedovanja Svetu EU. Z natečajem želimo mladim ponuditi priložnost, da svoje vtise in razmišljanja o dostopu do čiste vode in sanitarne ureditve izrazijo skozi besedo ali fotografijo.

Z obeležitvijo dneva človekovih pravic si na Društvu za Združene narode (ZN) prizadevajo opozarjati na pomen varstva in spoštovanja teh temeljnih vrednot. Ob tej priložnosti Društvo za ZN že štirinajsto leto objavlja natečaj, letos pa se je soorganizaciji ponovno pridružila Platforma SLOGA s projektom Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – projekt predsedovanja EU 2020–2022.

Vsa prispela dela bo ocenila izborna komisija. Rezultati natečaja bodo objavljeni ob dnevu človekovih pravic 10. decembra 2021. Nagrajena dela bodo predstavljena v spletnem zborniku.

Razpis natečaja je dostopen na sledeči povezavi, prijavnica pa tu.

Vir: Društvo za Združene narode za Slovenijo 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

35610

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino