Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Nov. 2020

Mladinski natečaj ob mednarodnem dnevu človekovih pravic

Društvo za Združene narode (ZN) za Slovenijo v sodelovanju s Platformo SLOGA vabi k sodelovanju na mladinskem natečaju ob mednarodnem dnevu človekovih pravic. Tema letošnjega natečaja je vključujoče izobraževanje. Na natečaju lahko sodelujete mladi v starosti od 12 do 29 let. Nagradni natečaj je razdeljen na dva sklopa: literarni in fotografski natečaj. Prva nagrada literarnega natečaja so brezžične slušalke EarPods, fotografskega natečaja pa tablični računalnik.

Z obeležitvijo dneva človekovih , 10. decembra, si tudi na Društvu za ZN prizadevajo opozarjati na pomen varstva in spoštovanja teh temeljnih vrednot. Ob tej priložnosti Društvo za ZN že trinajsto leto objavlja natečaj, letos pa se je soorganizaciji pridružil tudi evropski projekt Bridge 47, ki si prizadeva za mobilizacijo civilne družbe, da bi s pomočjo globalnega učenja prispevala k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu.

Z natečajem želijo mladim ponuditi priložnost, da svoje vtise in razmišljanja o vključujočem izobraževanju izrazijo skozi besedo ali fotografijo.

Natečaj je razdeljen na dva sklopa:

  • literarni natečaj:omejitev dolžine eseja/razmišljanja je 400 besed;
  • fotografski natečaj: fotografije naj bodo ločljivosti 100–250 ppi.

Na natečaju lahko sodelujejo mladi v starosti od 12 do 29 let.

Rok za oddajo del je 2. december 2020.

Svoja dela s pripisom »Za natečaj ob dnevu ČP« in prijavnico pošljite po e-pošti:  info@unaslovenia.org.

Mladi, ujemite ideje in jim pošljite esej ali fotografijo.

Več informacij in prijavo najdete tukaj.

Vir: Društvo za Združene narode za Slovenijo 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

63346

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino