Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 May 2019

Mladinski pomladni premieri Teatra Pozitiv

Teater Pozitiv, ki v okviru Dijaškega doma Ivana Cankarja iz Ljubljane deluje kot ena od sekcij KUD-a Pozitiv, je tudi za letošnjo pomlad pripravil dve premierni predstavi.

Na oder sta bila postavljena dva samostojna avtorska projekta: plesno-gledališki predstava Amaranth in gledališka predstava Big Mother. Obe predstavi sta produkt skupnega kreativnega dela mentorjev obeh skupin in nastopajočih v posamezni predstavi.

KUD Pozitiv spodbuja mladinsko delo, kritično razmišljanje mladih in njihovo sodelovanje ne le v končnem produktu, temveč skozi celoten proces in jim pod vodstvom mentorjev omogoča, da soustvarjajo predstave in se na ta način izražajo.

Predstava Amaranth pripoveduje o bolečih spominih, izgubi, prebolevanju in o minevanju časa. Dramaturgija predstave vodi plesalce skozi predelovanje travm, skozi spomine in zavedanje človeškega življenja ter se zaključi s katarzičnostjo ali integracijo izkušenj.

Druga predstava, avtorski projekt Big mother, je gledališka predstava, ki problematizira fenomen resničnostnih šovov, vse skupaj pa povezuje z življenjem in delom Ivana Cankarja.

Koliko je posameznik v resnici svoboden? Do kam segajo meje njegove svobode in ali smo v današnjem svetu sploh lahko popolnoma svobodni? Zdi se, da je človek danes nadzorovan na vsakem koraku; kdo nas v resnici nadzoruje, kdo nas opazuje in kaj nam narekuje? Smo le ujetniki okolice, v katero smo vstopili in pred vrati pustili vse upe? Se lahko upremo in spremenimo sistem? Ali smo le plehke, puhle duše, ki sledijo množici in se brez nepotrebnega napora prebijamo skozi vsakdan, so vprašanja, ki se jih sprašujejo igralci v predstavi Big mother.

Vir in foto: KUD Pozitiv

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

41307

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino