Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Aug. 2021

MLADINSKI TABOR V DIVJEM ZALEDJU REKE KOLPE

Ob koncu meseca junija, takoj po zadnjem šolskem zvoncu, se je skupina več kot 40 mladih iz Škofje Loke in njene okolice skupaj z mladinskimi delavci iz MDC Blok, prostovoljci in taborniki rodu Svobodni Kamnitnik že četrtič podala na mladinski tabor ob reki Kolpi, ki ga organizirajo pod okriljem FAMILIJE – izobraževalnega in terapevtskega centra.

Preživeli so štiri ustvarjalne, zabavne, poučne in avanturistične dni. To so tisti dnevi, ki jih mladi preživijo skupaj s prijatelji v neokrnjeni naravi v odsotnosti telefonov ter ostalih modernih tehnologij. Mladi se jih veselijo skozi vse leto! Vsak od »preživelih« je domov prinesel nekaj blata, gozda, oglja in peska, a hkrati tudi nova poznanstva, neprecenljive izkušnje ter obilico spominov na ta brezskrben začetek poletja. Uspešno so se soočili s številnimi nevarnostmi, ki jih prinaša tabor preživetja, vse od delavnic najrazličnejših vsebin, različnih vremenskih pojavov, sladkih in zelenjavnih obrokov, širokega nabora glasbenih vibracij, pa do gozdnih prebivalcev različnih velikosti ter včasih malo norih mentorjev. Ravno so se vrnili, a vsi že nestrpno pričakujejo naslednje leto in okroglo peto izvedbo.

Vir: MDC Blok

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

38561

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino