Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Dec. 2021

Mladinska komisija za prihodnost Sredozemlja

Pri Mladinski komisiji za prihodnost Sredozemlja pripravljajo posebno srečanje, ki je namenjeno mladim Sredozemcem, da razmišljajo o svoji prihodnosti ob morju leta 2050. 

Plan Bleu je regionalni center dejavnosti Sredozemskega akcijskega načrta Združenih narodov s sedežem v Marseillu v Franciji. Eden od ciljev je ustvariti študije, vključno s prihodnjimi scenariji, da bi dvignili zavest odločevalcev in širše javnosti o izzivih trajnostnega razvoja v sredozemski regiji.

Plan Bleu 7. in 8. februarja v Marseillu prvič organizira Mladinsko komisijo za prihodnost Sredozemlja v okviru Foruma sredozemskih svetov. Cilj je združiti približno petdeset mladih, starih od 15 do 25 let, iz vsake od držav okoli Sredozemlja, da bi razmišljali o prihodnosti regije do leta 2050.

Zakaj? Območju Sredozemlja je v prihodnjih desetletjih usojeno veliko sprememb: pregreto morje, izginotje biotske raznovrstnosti, turistične omejitve, revščina, socialne pravice ... Če bo bližina morskih ekosistemov pri nas bolj kot drugod privedla do hitrejših okoljskih sprememb, je tudi priložnost, da se hitreje usmerimo v trajnostni razvoj in biogospodarstvo. Hrana, stanovanje, delo, mobilnost ... cilj te komisije bo razglašati scenarije za razvoj življenjskih stilov, ki si jih želijo današnji mladi, in s tem dati najboljše smernice za prihodnje sredozemske generacije.

Na dnevnem redu Komisije: dvodnevna srečanja in izmenjave z drugimi udeleženci, vključno s štiriurno delavnico za predstavljanje scenarijev prihodnosti za leto 2050, ekskurzijo v calanques v Marseillu in obisk Mucem (Muzej Evrope in Sredozemlja).

Prijavnico najdeš tukaj.

Skupaj gradimo prihodnost Sredozemlja.

Vir: Evropska komisija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

89895

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino