Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Apr. 2019

Mladinsko ulično delo: prihodnost preventivnega dela

V začetku apila se je v Središču Rotunda odvijala konferenca z naslovom Prihodnost preventivnega dela, ki je nastala v sodelovanju organizacije New Prevent in društva Svit. V okviru slednjega, kot samostojen program, delujejo mladinski delavci programa Mladinsko ulično delo - zgodnja intervencija na področju varovanja zdravja otrok in mladostnikov. 

Konferenca je bila namenjena prostovoljcem in strokovnjakom, ki svoje znanje in voljo usmerjajo v preventivno delo z otroki in mladostniki. Zaposleni programa Mladinsko ulično delo so predstavili različne prakse mladinskega uličnega dela, med srugim primere preventivnih praks pri nas in v tujini ter izpostavili pomen skupnostnega pristopa in zgodnje intervencije. Strokovnjaki, ki delajo z mladostniki, so spregovorili o prihodnosti bolj učinkovitega preventivnega dela skozi teme prostega časa, tveganih vedenj mladostnikov in vloge družine. 

S konferenco so želeli tudi izpostaviti pomen preventivnega dela z otroki in mladostniki. Na ta način skušajo še bolj ozavestiti ljudi, da smo za zdravje otrok in mladostnikov odgovorni vsi. 

Potrebo po tovrstnih srečanjih je v izjavi za Primorske novice povzel Matej Knep iz organizacije New Prevent: “Razširjenost uporabe in dostopnost alkohola mladoletnim, nekritičen odnos in kajenje marihuane ter drugih zdravju škodljivih substanc, narekujejo aktiven odziv in celosten preventivni pristop v skladu s strokovnimi smernicami na področju preventivnega dela”.

Vir: Središče Rotunda 
Foto: Alenka Penjak - arhiv Središče Rotunda

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

46174

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino