Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Jul. 2020

Mladinsko ulično delo

Mladinski center Jesenice se po karantenskem obdobju vrača s svežo energijo. V sodelovanju z občino Jesenice in lokalno skupnostjo so zagnali projekt MCJ mladinsko ulično delo, kjer bodo poletna druženja preselili tudi na ulična igrišča mesta Jesenice.

V njihovi hiši na Kejžarjevi 22 so osvežili prostore z nekaj lepotnimi dodatki in popravki, ob prihodu poletja pa svežo energijo spuščajo tudi v mladinski poletni program.

Študentki Eli Miklavčič in Tjaša Legat, prva na magisteriju socialne pedagogike, druga pa socialnega dela, bosta dvakrat na teden obiskovali lokalna ulična igrišča in z otroci ter mladostniki ob zabavnih, družabnih aktivnostih preživljali poletne popoldneve. Z veseljem bosta na voljo tudi, če bodo mladi potrebovali pomoč, kakšen spodbuden pogovor ali pa le mladinski nasvet. Tretja iz naše trojice deklet MCJ uličnega dela, pa bo vzgojiteljica Lara Blažič ki bo skrbela za zanimivo virtualno vsebino na Instagramu.

"Naša želja je, da mladim v njihovo okolje pripeljemo zaupnika, pa tudi, da se z mladimi družimo in povezujemo. Poskušali bomo ustvariti poletje na igrišču, ki bo varno in prijazno, ne samo za otroke in mladostnike, ampak za celotno lokalno skupnost." je o mladinskem uličnem delu povedala  Ana Pirih, z Mladinskega centra Jesenice.  

MCJ ulični projekt se izvaja dvakrat tedensko v popoldanskih uran. Srečate jih lahko na igrišču Javornik, kjer boste toplo in srčno sprejeti v dobro družbo. Za podrobnejše informacije klikni tukaj.

Vir in foto: Mladinski center Jesenice

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

88686

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino