Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Sep. 2018

Model M Slovenija

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) je zadnji dve leti izvajal projekt Model M Slovenija, ki je bil namenjen opolnomočenju mladih brezposelnih za aktiven pristop k iskanju zaposlitev oziroma ustvarjanju novih delovnih mest.

Mladi so z usposabljanjem, mreženjem, svetovanjem in aktivno participacijo v družbi ustvarili svoje Modele uspeha ter s tem oblikovali svojo karierno pot – najsi so našli zaposlitev ali poslovno idejo. S tem namenom sta v okviru projekta sta nastala tudi dva priročnika za mlade in trenerje, Train the Trainer in ABC Model M Slovenija – kako inovativno do zaposlitve, ustanavljanja lastnega podjetja ali nevladne organizacije?

»Model M Slovenija pomeni biti mlad in biti vzor drugim, kako inovativno najdeš zaposlitev ali ustvariš svojo lastno. Septembra v Inštitutu za razvoj družbene odgovornosti – IRDO zaključujemo projekt Model M Slovenija, ki smo ga organizirali in vodili za mlade po vsej Sloveniji od avgusta 2016 dalje« je povedala mag. Anita Hrast, direktorica IRDO, vodja projekta.

Več 

Vir: IRDO

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

12130

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino