Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Jul. 2022

Movit ponovno odpira razpis za organizacijo dogodkov v okviru evropskega leta mladih

Ker bi vas radi v letošnjem letu še dodatno podprli pri izvedbi dogodkov, namenjenih mladim, na Movitu ponovno odpirajo razpis, s katerim lahko pridobite podporo za soustvarjanje evropskega leta mladih.

Vsebina in namen razpisa ter finančna sredstva, ki so na voljo za organizacijo dogodkov in delavnic v okviru Mreže vzornikov, ostajajo isti kot pri razpisu, ki je bil objavljen v aprilu, spreminja pa se termin predvidene izvedbe dogodkov, ki je sedaj celoten mesec september. Rok za prijavo na razpis pa je 22. julij 2022

Tudi tokrat bo podpora namenjena organizaciji največ 35 dogodkov v lastni režiji in največ 25 delavnic v okviru Mreže vzornikov.

Dogodki, ki jih želite prijaviti v okviru razpisa, naj zasledujejo naslednje cilje:

  • aktivno vključevanje mladih pri snovanju in/ali izvedbi aktivnosti;
  • aktivno državljanstvo mladih (vključno z mladimi z manj priložnostmi);
  • promocija mednarodnih priložnosti za mlade (s poudarkom na programih Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota);
  • prispevanje k zelenemu in digitalnemu prehodu;
  • mobilizacija posameznikov pri nudenju podpore in izkazovanju solidarnosti Ukrajini

Ponovno ste torej vabljeni k organizaciji dogodkov v okviru leta, namenjenega mladim, ali vključitvi delavnic v okviru Mreže vzornikov v vaše aktivnosti. Pri izbiri formata aktivnosti, ki bi jo radi sami zasnovali, imate prosto pot. Lahko je to npr. konferenca, iniciativa, izobraževanje, usposabljanje, raziskava, promocijska aktivnost, mednarodno sodelovanje, … Dovolj je le, da je aktivnost povezana z mladimi in zasleduje zgoraj naštete cilje, ki so neposredno povezani s cilji evropskega leta mladih.

Razpis je namenjen neformalnim skupinam mladim (pod okriljem organizacije), mladinskim centrom, lokalnim mladinskim svetom in mladinskim organizacijam.

Celotno besedilo razpisa si lahko ogledate tukaj.

Vir: MOVIT

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

56765

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino