Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Jan. 2021

Na MKC Maribor se ustanavlja podporna skupina za LGBTQIA+ mlade

Mladinski kulturni center Maribor in Maribor skozi rožnata očala od februarja naprej vsak drugi ponedeljek med 17. in 19. uro vabita na obisk (medvrstniške) podporne skupine za LGBTQIA+ osebe med 15. in 29. letom.

MKC Maribor v sklopu programa Maribor skozi rožnata očala že več let zapored izvaja vikend delavnico Samorogov roadtrip, ki je namenjena LGBTQIA+ mladim. Na delavnici z udeleženci ustvarijo varen prostor za spoznavanje, pogovor, druženje in tako izgrajujejo skupnost. Z začetkom novega leta so se zato odločili, da se odzovejo na številne želje mladih in začnejo z rednim izvajanjem podporne skupine za LGBTQIA+ mlade.

Skupina je namenjena vsem mladim, ki se identificirajo z LGBTQIA+ ali svojo spolno usmerjenost in/ali spolno identiteto raziskujejo, pri tem pa bi si želeli podporo, pogovor, druženje, izmenjavo mnenj in informacij s svojimi vrstniki.

Delovanje skupine bo temeljilo na ustvarjanju varnega, spoštljivega in odprtega prostora za vse. Skupino bosta s svojimi izkušnjami dela z LGBTQIA+ mladimi podpirali Nina Vareško in Tanja Veber. Srečanja bodo potekala vsak drugi ponedeljek med 17. in 19. uro - trenutno preko Zoom-a, takoj ko bo to mogoče, pa v živo v prostorih MKC Maribor. Prvo srečanje bo v ponedeljek, 8. 2. 2021.

Za lažje oblikovanje skupine, so obvezne predhodne prijave. Prijavite se lahko do četrtka, 4. 2., na tej povezavi.

O izvajalkah:

Tanja Veber je univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja, mladinska delavka, aktivistka na področju človekovih pravic in trenerka v neformalnem izobraževanju z večletnimi izkušnjami dela v mladinskem sektorju. Tekom let je pridobila bogate izkušnje tako na področju vodenja različnih skupin kot pri delu s posamezniki. Njeno delo na mladinskem področju obsega tudi vključevanje oseb z migrantskim ozadjem, LGBTQIA+ osebe in druge mlade z manj priložnostmi. 

Nina Vareško je univerzitetna diplomirana psihologinja z opravljenim strokovnim izpitom s področja socialnega varstva - smer duševno zdravje. V dvanajstih letih delovnih izkušenj je vodila številne pogovorne in svetovalne skupine, izvajala predavanja in seminarje ter vodila vsebinsko raznolike senzorično - kreativne delavnice.  Večino svojih delovnih izkušenj si je pridobila na področju dela z ranljivi skupinami kot so brezposelni, brezdomni, socialno ogroženi, ljudje s težavami v duševnem zdravju in LGBTQIA+.

Dodatne informacije, pomisleke in ideje so na voljo na tanja.veber@gmail.com.

Vir: Mladinski kulturni center Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

17318

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino