Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Nov. 2020

Na mladih turizem stoji

Turistična zveza Slovenije (TZS) je v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje organizirala festivala Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma, ki sta letos potekala na temo Festival naj bo.

Mladi iz vse Slovenije pa tudi tujine, so kljub pandemiji koronavirusne bolezni, pripravili kar 118 turističnih nalog s ciljem priprave inovativnega dogodka v domačem kraju in to po vzoru največjih že obstoječih festivalov.

V prvem mesecu letošnjega leta so mladi ideje za nova festivalska dogajanja še uspeli predstavili na turistični tržnici, v spomladanskih mesecih pa žal niso več imeli te sreče. So bili pa zato še toliko bolj inovativni pri snemanju promocijskih videospotov za svoje festivale, s čimer so več kot odlično opravili prvo nalogo pri soočanju z novo realnostjo, v skladu s katero se bo potrebno v prihodnje čedalje bolj digitalizirati. Številne naloge so bile naravnost odlične, za nekatere zamisli turističnega podmladka pa so prepričani, da bi jih bilo mogoče takoj začeti tržiti.

Najboljše ideje so zbrali in objavili v katalogu Festival naj bo, ki je dostopen na spletni strani.

Vir: Turistična zveza Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

89509

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino