Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Sep. 2019

Na mrtvem planetu tudi služb ne bo več

Na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov in mladih brezposelnih, si že dlje časa prizadevajo za povezovanje delavskih in okoljskih tem, predvsem v luči vseprisotnih podnebnih sprememb in okoljske krize. V torek, 10. septembra so svoja stališča uspeli prenesti tudi na raven Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), katere del so in tako poskrbeli za pomemben mejnik na področju stabilnejše prihodnosti.

Predsedstvo Zveze svobodnih sindikatov Slovenije je na svoji seji sprejelo dokument z naslovom Sindikati in podnebne spremembe, s katerim so na pobudo Sindikata Mladi plus uradno podprli socialno smiselne, premišljene ter na pravičnosti utemeljene ukrepe boja proti okoljski krizi. S sprejetjem dokumenta so podprli tudi prizadevanja mladih, ki se borijo za pravičnejši in okolju prijaznejši jutri ter izrazili podporo aktivnim mladim in gibanju Mladi za podnebno pravičnost. To med drugim tudi pomeni, da v Sindikatu Mladi plus in v ZSSS zdaj tudi uradno podpirajo podnebni štrajk, ki se bo v petek, 27. septembra, pet pred dvanajsto odvil v več mestih po Sloveniji in tudi po svetu. 

Več o tem, kako podnebna kriza vpliva na službe in ekonomske načrte pa si preberite na povezavi.

Vir in foto: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

43420

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino