Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Dec. 2021

Na naslednjih 10 let s Sindikatom Mladi plus

Na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, ki letos obeležuje jubilejno deseto obletnico delovanja, so pripravili pregled svojega dela in doseženih uspehov.

Pri tem vabijo vse mlade, da se jim tudi naslednje leto pridružite pri skupnem boju za izboljšanje položaja mladih ter drugih delavk in delavcev. Le združeni, povezani in solidarni smo namreč lahko močnejši, poudarjajo. »V Sindikat Mladi plus je včlanjenih več kot 1000 mladih iz vse Slovenije. Nudimo jim pravno, davčno in karierno svetovanje, pravno zastopstvo in možnost sodelovanja ter angažmaja pri naših sindikalnih aktivnostih. Letno v povprečju opravimo 150 pravnih svetovanj, a srednjih šolah, fakultetah, v mladinskih centrih in v sodelovanju z različnimi organizacijami izvajamo brezplačne izobraževalne delavnice (o različnih oblikah dela in pravicah, povezanih z njimi, o vsem, kar morate vedeti, preden podpišete pogodbo o zaposlitvi, o tem, kako prepoznati kršitve na trgu dela in še mnoge druge), s katerimi želimo mlade ob prehodu v svet dela opolnomočiti z relevantnimi informacijami. Ustvarjamo tiskovine in publikacije, s katerimi na mladim prijazen način predstavljamo različne tematike, predvsem s področja izobraževanja in dela. Aktivno pridobivamo stališča mladih, jih zastopamo in se borimo za sistemsko izboljšanje položaja mladih na trgu dela in v družbi,« med drugim sporočajo.

Več o sindikatu in njegovih dosežkih ter prehojenih desetih letih delovanja pa je mogoče izvedeti na tej povezavi.

Vir: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

38857

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino