Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Mar. 2019

Na voljo je osem milijonov evrov za mlade znanstvenike

Na razpis za spodbujanje mladih raziskovalcev, ki ga je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) objavilo 13. julija 2018, je v roku prispelo 85 vlog. Komisija za izvedbo postopka javnega razpisa je izbrala v sofinanciranje 47 vlog, v skupni vrednosti 8.069.148,00 EUR, od tega je 28 projektov iz kohezijske regije Vzhodna Slovenija in 19 projektov iz kohezijske regije Zahodna Slovenija. Za posamezni projekt je namenjenih nekaj več kot 171.000 evrov.

Namen javnega razpisa je vzpostaviti povezavo med raziskovalnim in podjetniškim okoljem, kjer bo povezovalni člen raziskovalec na začetku kariere. Na ta način se posledično spodbuja večanje vlaganj zasebnega sektorja v raziskave, razvoj in inovacije.

Po besedah ministra Pikala, so "namenjena sredstva  usmerjena v medsebojno oplajanje izkušenj in znanj z gospodarstvom. 
Posebno pozornost namenjamo raziskovalkam in raziskovalcem, ki bodo za potrebe izvajanja raziskovalnega projekta prišli v Slovenijo s pridobljenimi referencami v tujini. Tako aktivno spodbujamo vračanje mladih znanstvenikov in znanstvenic, ki s svojim znanjem in izkušnjami bogatijo slovensko družbo."

Javni razpis za izbor operacij delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Rezultati javnega razpisa so objavljeni na spletni strani MIZŠ.

 Vir in foto: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

46994

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino