Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Feb. 2019

Na voljo so nove subvencije za zaposlitev mladih

Delodajalci, ki bi zaposlili mlade do 30 let, lahko pridobijo novo subvencijo zavoda za zaposlovanje v višini pet tisoč evrov.

Na voljo je okoli 1,2 milijona evrov, 60 odstotkov vseh sredstev pa je namenjenih zaposlitvam mladih s stalnim prebivališčem v zahodni kohezijski regiji.

Javno povabilo je odprto najkasneje do 29.12.2019 oziroma do porabe razpoložljivih sredstev .

Na razpis se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe ter vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije. Sodelujete lahko tako, da oddate ponudbo za subvencionirano zaposlitev v elektronski obliki na ZRSZ Portalu za delodajalce.

Zaposlite lahko mlade, ki so v evidenci brezposelnih prijavljeni kot iskalci zaposlitve in so uspešno končali usposabljanje v okviru inovativnih projektov za zaposlovanje. Izbrana izvajalca omenjenih programov sta družba Deos, ki mlade usposablja za poklice bolničar negovalec, socialni oskrbovalec, pomočnik kuharja) in ŠOU Maribor, kjer preko projekta Aktivium mlade opremijo z vsemi potrebnimi kompetencami za najučinkovitejši stik z bodočimi delodajalci.

Pogoj za pridobitev pet tisoč evrov subvencije je zaposlitev za vsaj leto dni za polni delovni čas.

Predvidena je vključitev 225 brezposelnih mladih s ciljem, da nadaljujejo zaposlitev tudi po izteku subvencije.  

Vse o razpisu najdete tukaj.

Vir: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

20956

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino