Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Apr. 2019

Na voljo štipendije za umetniške smeri

Ministrstvo za kulturo razpisuje javna razpisa za financiranje štipendij za dodiplomski študij in podiplomski študij v tujini s pričetkom v šolskem letu 2019/20.

Predmet prvega razpisa je štipendiranje javno veljavnega dodiplomskega študija na tujih izobraževalnih ustanovah na področjih glasbene, intermedijske, uprizoritvene in vizualne umetnosti, filma in kulturne dediščine ter na področju glasbe, baleta in plesa za posebno nadarjene.

Rok prijave je 20.5.2019.

Vse informacije v zvezi z razpisom so objavljene tukaj.

Predmet drugega razpisa so štipendije za podiplomski (druga ali tretja bolonjska stopnja) študij in izpopolnjevanje v državah izven držav članic Evropske unije na področjih umetnosti, filma, kulturne dediščine in na področju kulturnega menedžmenta s pričetkom v študijskem letu 2019/20.

Upravičeni prijavitelji pri obeh razpisih so študenti, ki:

  • imajo status  rednega študenta za polni študijski čas, z obliko študija s polno študijsko obremenitvijo,
  • od začetka študijskega leta, za katerega štipendiranje se prijavljajo, ne bodo v delovnem razmerju oziroma samozaposleni v Republiki Sloveniji ali tujini, ne bodo vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje oziroma pristojnem organu v tujini, s statusom upokojene osebe, ne bodo odgovorne osebe gospodarskih družb ali direktorji, direktorice zasebnega zavoda ali primerljivega statusa v tujini,
  • izpolnjujejo druge razpisne pogoje.

Vsi ostali pogoji so napisani v razpisu.

Rok prijave je 20.5.2019.

Vir: Ministrstvo za kulturo
Foto: Pixabay

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

65827

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino