Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Aug. 2022

"Na vroči strani Alp"

Umanoterina uspešna razstava »Na vroči strani Alp« je ponovno na voljo za (brezplačno) izposojo. Razstava, ki nikogar ne pusti ravnodušnega, že več kot leto dni potuje po Sloveniji, do sedaj pa jo je bilo moč najti na mnogih lokacijah, od Brežic do Cerknega, od slovenskega parlamenta do nabrežja Ljubljanice ...

Razstava orisuje posledice podnebnih sprememb, ki jih že čutimo (stoletne padavine in poplave, nedavni vročinski val in zgodovinski gozdni požari), in ki se jih lahko v prihodnosti nadejamo še v večji meri, če ne bomo hitro in odločno zmanjšali izpustov toplogrednih plinov. Poglavitni namen razstave je prikazati, da podnebne spremembe predstavljajo resno grožnjo življenju, kot ga poznamo danes, a da hkrati še ni vse izgubljeno: še vedno namreč lahko ublažimo podnebno krizo in se taki prihodnosti izognemo.

Razstava je potujoča in se trenutno nahaja v prostorih Umanotere. Za brezplačno izposojo je na voljo v dveh oblikah:  

  • Notranja razstava (več informacij tukaj)  
  • Zunanja razstava (več informacij tukaj)

Če želite razstavo na ogled postaviti tudi v svojem kraju, nas kontaktirajte na info@umanotera.org ali na 01 439 7100.

Razstavo Na vroči strani Alp si sicer lahko ogledate tudi v virtualni obliki na povezavi.

Vir: Umanotera

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

95485

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino