Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 May 2021

Nacionalna konferenca mladinskega dialoga projekta Mladokracija

Mreža MaMa v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije v okviru projekta Mladokracija – mladi za demokracijo organizira nacionalno konferenco v okviru katere bo potekal dialog mladih s predsednikom Republike Slovenije, g. Borutom Pahorjem. Konferenca bo potekala v petek, 18. junija, z začetkom ob 10.30 uri v Celjskem mladinskem centru (Mariborska cesta 2, 3000 Celje).

Na dogodku bodo predstavili predloge, ukrepe in ideje, ki so jih mladi oblikovali v sklopu 6-ih regijskih dogodkov v okviru projekta. Predlogi zadevajo vse mlade, njihovo vsakdanje življenje in se navezujejo na izboljšanje njihovega položaja v družbi.

Projekt Mladokracija se osredotoča na dialog med mladimi in odločevalci. Ker leto 2021 zaznamuje predsedovanje Slovenije Svetu EU, so projekt namenili senzibiliziranju mladih o temah predsedovanja na področju mladine in mladih. Tekom projekta so sledili temi »Vključevanje mladih v različne državljanske  prostore« in 8. ciklu evropskega mladinskega dialoga »You(th) for Europe, Europe for You(th), Space for Democracy and Participation«, ki je tudi osrednja tema slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Zaradi trenutnih razmer bodo konferenco organizirali v hibridni obliki, kar pomeni, da bodo lahko mladi na dogodku sodelovali tudi na daljavo. *** V živo se lahko nacionalne konference udeležijo udeleženci ob izpolnjenem pogoju PCT kar pomeni, da so že preboleli COVID-19 ali so se že cepili z enim od cepiv oziroma bodo imeli potrdilo o negativnem izvidu PCR ali HAG hitrega testa.

Prijave zbirajo preko spletne prijavnice, do ponedeljka, 10. junija.

VABILO – mladinski dialog – Mladokracija

Vir: Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13431

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino