Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Dec. 2021

Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2021 - Korak naprej

Urad Republike Slovenije za mladino v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije organizira 7. decembra 2021 preko zoom od 11.00 do 16.00, nacionalni posvet mladinskega sektorja 2021 - korak naprej. Na posvetu bo sodelovala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport. prof. dr. Simona Kustec. Program celotnega posveta je dostopen na povezavi.

Vsakoletni posvet mladinskega sektorja je namenjen krepitvi sodelovanja mladinskega sektorja, vrednotenju preteklega delovanja, načrtovanju prihodnosti, reševanju težav, s katerimi se mladinski sektor srečuje ter pripravi strateških usmeritev.

Na posvetu bodo udeleženci med drugim obravnavali tudi  stopnjo implementacije zadnje Resolucije o razvoju mladinskega sektorja in mladinske politike iz 2014, na podlagi katere bo sektor določil  strateške usmeritve in priprave na novo resolucijo.

Kot vsako leto, bo tudi letos ministrica za izobraževanje, znanost in šport. prof. dr. Simona Kustec podelila državna priznanja za najboljše dosežke v mladinskem sektorju v minulem obdobju.

Direktorica Urada RS za mladino, mag. Dolores Kores in predsednik Mladinskega sveta Slovenije, Miha Zupančič bosta po koncu posveta ob cca 16. uri na voljo za vprašanja novinarjev. V kolikor bi želeli specifično sodelovanje ali potrebujete dodatne informacije, nas kontaktirajte na natasa.lombergar@gov.si ali jaka.trilar@mss.si.

Vir: MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

41079

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino