Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Dec. 2021

Nacionalni projekt vseživljenskega učenja

Nedavno je bil v Mladinskem centru Prlekije izveden ustvarjalen delovni posvet, ki ga je vodil Miha Selič, profesionalni mladinski delavec, koordinator. Pri projektu sta sodelovala tudi  vzorna slovenska policista Lidija Nemec in Robert Kosmajer, vodji varnostnega okoliša na območju Upravne enote Ljutomer. Prisotnim sodelavcem MCP-ja sta izvedla predavanje OSEBNA VARNOST, v okviru katerega sta tudi podrobneje opisala potrebne postopke ob sprejemu mednarodnih in domačih gostov v namestitvene objekte znotraj Republike Slovenije.

Omenjeno predavanje je bilo izvedeno v sklopu TVU - teden vseživljenskega učenja  in je predstavljalo posredovanje še kako koristnih ter prepotrebnih informacije za kolektiv MCP-PC NVO, so.p., ki je prav letos z odobrenima mednarodnima projektoma ESE - Evropska solidarnostna enota MLADI IN SAMOOSKRBA in Erazmus plus MEDNARODNO SODELOVANJE pričel tudi z namestitveno-bivalnimi aktivnostmi lokalnega, nacionalnega in mednarodnega obsega. Tako je letos pričel tudi delovati lasten Zeleno-projektni hostel, v okviru katerega sta kar šest mesecev bivali dve evropski prostovoljki s Portugalske ter tudi mladi iz kar kar petih različnih EU držav, kot tudi romarji iz tujine in domovine. Taka narava namestitve pa je v začetku kar zahteven zalogaj, saj so gosti tudi mladi z vsemi svojimi pozitivnimi in negativnimi lastnostmi in navadami in jih je zato jih je potrebno "normalizirati" za dosledno spoštovanje zakonskih določil, ki veljajo v gostujoči se državi, torej Republiki Sloveniji.
V prihodnosti bo sledilo še nadaljevanje omenjenih izobraževanj za vse zainteresirane s področja OSEBNE VARNOSTI in podobnih varnostno-preventivnih tem, ponovno v realizaciji Lidije Nemec in Roberta Kosmajerja. O vseh terminih bo Mladinski center Prlekije pravočasno obvestil.
Strokovna izvajalca sta v znak zahvale prejela protokolarna darila organizatorja iz rok Tamare Brumen, predsednice Mladinskega sveta Ljutomer in profesionalne mladinske koordinatorke v MCP-ju. Pred kratkim pa je za njiju prispela tudi zahvala iz Andragoškega centra Slovenije.
Vir: MC Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

49640

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino