Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Mar. 2022

Nacionalno medresorsko usposabljanje Kulturni bazar 2022

V četrtek, 31. marca 2022, bo med 8. in 20. uro, v Cankarjevem domu v Ljubljani, potekal štirinajsti Kulturni bazar - nacionalno medresorko strokovno usposabljanje.

Program največjega strokovnega usposabljanja na pordročju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni Bazar 2022 vključuje več kot 40 dogodkov: predstave, filmske projekcije, predstavitve, predavanja, okrogle mize, delavnice in vodenja po razstavi, ki so namenjena strokovnim delavkam in delavcem ter študentkam in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora ...). Osrednja tema bo Kultura in umetnost/blagostanje družbe in posameznika. Spraševali se bodo, kaj je blagostanje, kako ga razumemo v polju kulture in umetnosti, kakšno mesto imata kultura in umetnost pri gradnji blagostanja družbe in posameznika, kje je mesto kulture in umetnosti v pojmovanju blagostanja na različnih podorčjih (zdravja, sociale, prostora, okolja ...), kako kultura in umetnost prispevata h kakovosti bivanja v urbanih okoljih in kako na podeželju, kako pripomoreta k posameznikovemu in družbenemu blagostanju.

Letošnji plenarni govorec bo prof. dr. Zvezdan Pirtošek, nevrolog, predstojnik Katedre za nevrologijo Medicinske fakultete UL, s predavanjem Umetnost kot preplet čuta, misli, giba in čustev: nevrobiološke poti k blagostanju človeka in družbe. Sklepna prireditev Kulturnega bazarja 2022 bo projekcija filma Gajin svet 2 režiserja Petra Bratuše v navzočnosti filmske ekipe.

Od 8. do 18. ure bodo v Veliki sprejemni dvorani in Prvem predverju Cankarjevega doma urejeni razstavni prostori, na katerih se bo z gradici in spletnimi vsebinami predstavilo več sto kulturnih ustanov in samostojnih kulturnih ustvarjalcev iz vse Slovenije, na razstavnih prostorih medresorskih partnerjev pa boste spoznali, kako lahko kulturo in umetnost povežemo z drugimi področji.

Celoten program najdete na naslednji povezavi. Za dodatne informacije lahko pišete na info@kulturnibazar.si.

Na brezplačno strokovno usposabljanje se prijavite z e-prijavo, ko jo najdete na spletni strani Kulturnega Bazarja. Rok za prijavo na usposabljanja je 24. marec 2022.

Kulturni bazar pripravljajo Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za okolje in prostor ter CMEPIUS-om, pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Izvršni producent prireditve je Cankarjev dom v Ljubljani.

Vir: MIZŠ

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

50984

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino