Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Dec. 2021

NAGRADA GLAVNEGA MESTA LJUBLJANA

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) in skavti prostovoljci so letos med prejemniki nagrade glavnega mesta Ljubljana, naziva NAJ PROSTOVOLJEC LETA 2020 in JABOLKA NAVDIHA 2021.

Hvaležni in ponosni so, ker so lahko ob koncu leta ponosni na kar tri pomembne nagrade in priznanja – prvo med njimi je prejelo Združenje (ZSKSS), drugi dve pa skavta, ki sta s svojim delom, predanostjo  in požrtvovalnostjo prispevala in pustila svet za spoznanje boljši, kot smo ga prejeli.

Z nagrado glavnega mesta Ljubljana je Mestna občina Ljubljana, ki tudi sicer podpira delovanje skavtov, prepoznala pomembne dosežke več kot 30-letnega dela na področju vzgoje ter izobraževanja otrok in mladih.

Naslednji prejemnik priznanja je Luka Mehle, poverjenik za voditelje v ZSKSS, ki je od Mladinskega sveta Slovenije (MSS) prejel naziv Naj prostovoljec leta 2020 (20-29 let).

Luka nudi podporo stegom (lokalnim enotam) ter organizira usposabljanja za nove voditelje. Hkrati je pri Skavtih član strokovne skupine za prvo pomoč, član ekipe prve pomoči Rdečega križa in še mnogo več.

Tretje priznanje je prejel naš skavtski voditelj Žiga Bizjak, katerega delo je letos prepoznal predsednik Slovenije, Borut Pahor, in ga ovrednotil z Jabolkom navdiha za "heroje korone" - Žiga je Jabolko navdiha prejel za nesebično požrtvovalno delo na covid oddelku Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Skavti so hvaležni za čudovite prostovoljce, ki gradijo njihovo Združenje, ter za podporo in priznanje njihovemu delu, zato vedo, da se bodo vsi skupaj še naprej odgovorno in pripravljeno trudili graditi svojo kot tudi širšo lokalno in državno skupnost.

 Vir: ZDRUŽENJE SLOVENSKIH KATOLIŠKIH SKAVTINJ IN SKAVTOV

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

93808

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino