Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Apr. 2019

Nagrajene tri podjetniške ideje mladih

V okviru projekta Spodbujamo ustvarjalnost, podjetnost in inovativnost med mladimi, ki ga izvaja Javna agencija Spirit Slovenija v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom, je strokovna komisija v Ljubljani, izbrala tri najbolj perspektivne ideje dijakov in osnovnošolcev, ki imajo potencial za nadaljnji razvoj in realizacijo.

Projekt je namenjen spodbujanju ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi, ki jih Spirit izvaja od leta 2013. Tokrat nagrajene so izbrali na podlagi lanskega javnega razpisa za podporo izvajanju dejavnosti s področja spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti v osnovnih in srednjih šolah v šolskem letu 2017/2018.

Ena od glavnih nalog Sektorja za spodbujanje podjetništva, inovativnosti in tehnološkega razvoja v okviru SPIRIT Slovenija je krepitev inovativnega podjetništva in dvig konkurenčnosti slovenskega gospodarstva ter zaposljivosti državljanom. V skladu s tem so nagradili ekipe, ki razvijajo nogavice s spominsko peno Ola nogavice, funkcionalni jabolčni sok s super zelišči, vitamini in minerali Heijus ter aplikacijo za preverjanje alergenov v hrani Algiscan. Izbrane bodo nagradili s 1000 evri in dvomesečnim mentorstvom za nadaljnje razvijanje svoje podjetniške ideje. Heijus je na voljo že na petih lokacijah, kjer bodo v prihodnjih mesecih imeli degustacije in promocije.

V projektu so sodelovali Gimnazija Novo mesto, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija, Elektrotehniško-računalniška srednja strokovna šola in tehniška gimnazija, Vegova Ljubljana, Ekonomska šola Nove mesto, Šolski center Slovenske Konjice-Zreče, gimnazija, Šolski center Postojna, srednja šola in Srednja elektro šola in tehniška gimnazija, šolski center Novo mesto.

Udeleženci so projekt ocenili kot izjemno poučen, saj, po njihovem mnenju, spodbuja kreativnost in uresničevanje podjetniških idej. Program namreč omogoča konkretizacijo podjetniškega dela ekip, konkretna sredstva in zunanje mentorsko usmerjanje pa ekipam pomagata, da se premaknejo iz zagovarjanja teoretičnih nalog v iskanje in potrjevanje konkretnih vidikov poslovnih modelov. Zato bosta SPIRIT Slovenija in Slovenski podjetniški sklad tudi v prihodnje projekt nadaljevala in nadgrajevala ter na ta način spodbujala še več mladih k ustvarjalnemu in inovativnemu razmišljanju.

Vir in foto: SPIRIT Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

54692

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino