Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Sep. 2021

Naj prostovoljka leta Društva Center za pomoč mladim

Tokrat iz Društva Center za pomoč mladim sporoča veselo novico. Mladinski svet Slovenije je namreč 26. 8. 2021 podeljeval nazive Naj prostovoljcev za leto 2020. Ponosni so, da je naziv prejela naša večletna prostovoljka, ''CPM-jevka'' Kristina Stražišar.

Kristina je skozi leta postala aktivna članica društva, ki samostojno vodi programe in projekte ter se loteva tudi večjih izzivov, kot je pisanje priročnika z zbirko vaj, ki jih člani in članice društva uporabljajo pri svojem delu z mladimi, kar bogato prispeva k razvoju, predvsem pa akademski podpori njihovem delu.

Še posebej se je izkazala lansko leto, ko je aktivno sodelovala pri selitvi njihovih programov na splet. Ves čas je namreč sodelovala pri pripravi, izvajanju in dopolnjevanju programov. Prav tako je Kristina pomemben član pri izvajanju:

  • Delavnic za srednješolce
  • Zoom delavnic za srednješolce
  • Treningov socialnih veščin za dijake Srednje zdravstvene šole Ljubljana
  • Treningov socialnih veščin za mlade od 15. do 20. leta starosti

Skozi vse svoje delo izkazuje visoko raven iniciativnosti, proaktivnosti in kreativnosti pri iskanju novih idej ter aktivnosti, ki jih izvajamo. Udeležila se je tudi mednarodne izmenjave, kjer je predstavljala društvo in vse ideje vključila v svoje delo in jih predala tudi drugim članom. Njeni dosežki segajo na druga področja, saj je vodila podskupino na Tednu možganov, nudila podporo učenkam in učencem osnovne ter srednje šole preko Prijatelja Pomočnika in opravila Tečaj raziskovalnega pogovarjanja, ki je poglobil njeno znanje za delo z mladimi.

Vir: Društvo Center za pomoč mladim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36676

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino