Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Jul. 2022

Najdi.se motivacijska delavnica z Rokom Margučem

V mesecu juniju so pri Zavodu VOZIM na Šolskem centru Velenje izvedli dve Najdi.se motivacijski delavnici, katerih cilj je na pozitiven in motivacijski način pristopiti k varovanju duševnega zdravja ter normalizaciji duševnih stisk med mladimi.

Prva delavnica je bila vodena s strani dveh ambasadorjev Zavoda VOZIM, Nina Batagelja in Luke Plavčaka, ki sta zaradi skoka v vodo pristala na invalidskem vozičku. Mladim sta predstavila duševne stiske, ki sta jih doživljala po poškodbi, kako sta jih reševala in kako se danes motivirata za napredek, tudi v športu. Svojo izkušnjo je podelil še Rok Marguč, uspešen deskar na snegu. Slednjega je poškodba stala udeležbe na olimpijskih igrah.

Namen delavnic je izpostaviti, da je vsaka duševna stiska vredna obravnave in da ni potrebo, da se mladi z njihovo stisko soočajo sami. Naj pomislijo na prijatelje, družino, šolske svetovalne delavce, zdravnika ali pa pomoč poiščejo na anonimnih brezplačnih delavnicah.

Vir: Zavod VOZIM

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

72234

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino