Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Jul. 2019

»Korošci avžvamo grta pa dovta« ali Kmečke igre 2019

Poletje bo kmalu tu in skupaj z njim se bliža čas  za 33. državne in 12. mednarodne Kmečke igre.

Dogodek vsako leto organizira Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM), izvede pa tisto društvo, ki si je v prejšnjem letu priborilo zmago. Letos bo ta izjemna čast pripadla mlademu društvu DPM Mežiška dolina.

Kmečke igre bodo potekale v soboto, 6. julija, 2019 na Poljani poleg kozolca (Poljana 20a, 2391 Prevalje), z uradnim pričetkom ob 13.00 uri. Iger se bo udeležilo 22 ekip podeželske mladine iz Slovenije in 2 iz tujine. S svojo ekipo bo sodelovalo tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z ministrico Aleksandro Pivec na čelu.

Med igrami bo potekala demonstracija strojne mehanizacije, tržnica "Mežiško podeželje" ter prva koroška Street food pogostitev. 

Več informacij lahko najdete v tem vabilu, za sprotno obveščanje pa spremljate dogodek na Facebooku.

Vir in foto: Zveza slovenske podeželske mladine

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

23343

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino