Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Jul. 2019

Napolni škatlo s slovensko kulturo!

Kampanja "Kulturna škatla" ("Culture box") predstavlja novo ter živahno združitev različnih nacionalnih organizacij Hostelling International (HI), ki promovirajo drugačen, poučen način potovanja. Organizacije, ki se vključujejo v HI imajo skupne vrednote, a se med seboj razlikujejo ravno tako, kot se med seboj razlikujejo različni narodi v kulturnih in jezikovnih posebnostih. Skupaj pa ustvarjajo mednarodne projekte s ciljem promocije miru na svetu. Ravno kampanja "Sleep for Peace", ki promovira mladinska prenočišča kot prostore miru za vse ljudi, je eden takšnih projektov. 

Kampanji se je pridružilo tudi Popotniško združenje Slovenije, ki bo napolnilo slovensko kulturno škatlo. Poslali jo bodo partnerjem iz Belgije in ravno pri oblikovanju vsebine škatle bi potrebovali tvojo pomoč. Če veš, kateri predmet po tvojem mnenju spada v slovensko kulturno škatlo (mora pa imeti povezavo s slovenskim jezikom, navadami, posebnostmi in znamenitostmi, lahko pa se dotika tudi stereotipov, vsebina pa ne sme biti pretežka), pošlji svoje predloge in jim pomagaj, da bo slovenska škatla izgledala res odlično. 

Vsi, ki boste poslali svoje predloge, boste prejeli kodo za brezplačno razglednico, ki jo boste lahko poslali z aplikacijo MyPostcard

Več o natečaju, ki je prvi korak v globalni kampanji »Sleep for peace«, najdete na tej povezavi

Vir: Popotniško združenje Slovenije
Foto: pexels

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31058

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino