Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Sep. 2021

Napoved dogodka ob Svetovnem dnevu pravice vedeti

V zadnjem tednu septembra po vsem svetu potekajo aktivnosti, ki zaznamujejo Svetovni dan pravice vedeti (28. september). Ta dan so leta 2002 razglasile nevladne organizacije, povezane v mrežo Freedom of Information Advokates Network (FOIAnet), leta 2015 pa ga je za Svetovni dan dostopa do informacij izglasovala še Generalna konferenca UNESCA. Leta 2019 je Generalna skupščina Združenih narodov sprejela resolucijo, s katero je 28. september razglasila za "Mednarodni dan univerzalnega dostopa do informacij".

V okviru dogodkov ob Svetovnem dnevu pravice vedeti, Informacijski pooblaščenec letos organizira okroglo mizo z naslovom "Dostop do informacij v času epidemije - vloga medijev in civilne družbe". Zaradi trenutnih epidemioloških razmer bo dogodek v torek, 28. 9. 2021 potekal online, s pričetkom ob 10.00.

Dogodek bo otvorila informacijska pooblaščenka, ga. Mojca Prelesnik, z uvodnim nagovorom in predstavitvijo dela Informacijskega pooblaščenca na tem področju.

Sledila bo okrogla miza, ki jo bo povezovala mag. Kristina Kotnik Šumah, namestnica informacijske pooblaščenke, ob sodelovanju naslednjih gostov (po abecednem vrstnem redu):

  • Tina Brecelj, vodja Službe za odnose z javnostmi na Vrhovnem sodišču RS,
  • Primož Cirman, novinar in odgovorni urednik Necenzurirano.si,
  • dr. Marko Milosavljević, profesor na Fakulteti za družbene vede,
  • dr. Alma Sedlar, predsednicaTransparency International Slovenija,
  • Špela Stare, generalna sekretarka Društva novinarjev Slovenije.


Dogodek lahko spremljate na naslednji online video povezavi, predhodne prijave niso potrebne.

Vljudno vabljeni!

Vir: Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37235

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino