Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Jan. 2021

Naša dekleta so med top 3 v kategoriji »dekleta in it«

Iz Zavoda Nefiks z veseljem sporočajo, da se je njihova delavnica »Dekleta ne izdelujejo le piškotov« uvrstila med TOP 3 delavnice znotraj kategorije "Dekleta in IT" v evropskem projektu Meet and Code!

Z izvedbo delavnice so dekleta spodbudili k razmišljanju izven okvirjev in jih naučili, kako lahko v programskem jeziku oblikujejo lasten izdelek za 3D tisk. Dekletom so izdelke (modelčke za peko piškotov) tudi natisnili, da so jih lahko preizkusile tudi v praksi.

Veseli smo, da je izvedba njihove delavnice navdušila tudi komisijo projekta Meet and Code in se tako uvrstila med top 3 dogodke v kategoriji »Girls do IT«.

Kaj pa sedaj? Sedaj bodo počakali na razglasitev rezultatov in do takrat izvedli še kakšno delavnico s področja programiranja, modeliranja in IT kompetenc.

Ker je tovrstno IT znanje vedno bolj pomembno za mlada dekleta, ki stopajo na trg dela, bodo več takšnih delavnic v sklopu projekta Kolegice izvajali tudi to leto. Za več vsebin sledite njihovi spletni strani ali pa se prijavite na obvestilnik e-Nefi, preko katerega vas bodo redno obveščali o tovrstnih delavnicah.

Vir: Zavod Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

63872

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino